Πώς να αφαιρέσεις μόνη σου το ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών

Πώς να αφαιρέσεις μόνη σου το ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών
ΠΗΓΗ:@gelsbyfliss
Όλα τα βήματα για να αφαιρέσεις μόνη σου το ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών με απόλυτη ασφάλεια

Είναι γεγονός ότι το ημιμόνιμο μανικιούρ έχει κερδίσει τις καρδιές μας λόγω της μεγάλης διάρκειας και της τέλειας λάμψης του. Τι γίνεται όμως όταν έρθει η ώρα να το αφαιρέσεις μόνη σου; Δεν είναι πάντα εύκολο, και πολλές φορές μπορεί να βλάψεις τα νύχια σου αν δεν το κάνεις με τον σωστό τρόπο. Γι’ αυτό, ας δούμε μαζί πώς να αφαιρέσεις με ασφάλεια το ημιμόνιμο βερνίκι, διατηρώντας τα νύχια σου υγιή και δυνατά.

Τι θα χρειαστείς:

  • Λίμα νυχιών
  • Αλουμινόχαρτο
  • Δίσκους ντεμακιγιάζ
  • Ασετόν
  • Ξυλάκια μανικιούρ

1. Προετοιμασία των νυχιών

Αρχικά, χρησιμοποίησε τη λίμα για να ξύσεις ελαφρά την επιφάνεια του ημιμόνιμου βερνικιού. Δεν χρειάζεται να λιμάρεις έντονα, αρκεί να αφαιρέσεις τη γυαλάδα του top coat, ώστε το ασετόν να απορροφηθεί πιο εύκολα.

2. Ώρα για το ασετόν

Βρέξε τους δίσκους ντεμακιγιάζ με αρκετό ασετόν και τοποθέτησέ τους πάνω στα νύχια σου. Για να μείνουν σταθερά στη θέση τους, τύλιξε κάθε δάχτυλο με κομμάτια αλουμινόχαρτου, κρατώντας το ασετόν σε επαφή με το βερνίκι.

3. Χρόνος αναμονής

Άφησε το ασετόν να δράσει για περίπου 15-20 λεπτά. Είναι σημαντικό να μην προσπαθήσεις να αφαιρέσεις το βερνίκι νωρίτερα, καθώς αυτό μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία και να καταστρέψει το νύχι.

4. Αφαίρεση του αλουμινόχαρτου

Μετά την αναμονή, πίεσε ελαφρώς το αλουμινόχαρτο πάνω στα νύχια και αφαίρεσέ το, στρίβοντάς το γύρω από τα δάχτυλά σου. Αν έχεις ακολουθήσει σωστά τα βήματα, το βερνίκι θα πρέπει να ξεκολλήσει εύκολα.

5. Απομάκρυνση υπολειμμάτων

Αν παρατηρήσεις ότι υπάρχουν μικρά υπολείμματα βερνικιού, μπορείς να τα αφαιρέσεις απαλά με ένα ξυλάκι μανικιούρ, χωρίς να πιέζεις υπερβολικά. Έτσι, θα προστατεύσεις την υφή και την υγεία των νυχιών σου.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, μπορείς να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο βερνίκι μόνη σου χωρίς να καταστρέψεις τα νύχια σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 14.10.2024 - 01:23