Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα της laser αποτρίχωσης;

Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα της laser αποτρίχωσης;
ΠΗΓΗ:@hannaschonberg
Είναι απο τις πιο γνωστές μεθόδους αποτρίχωσης, αλλά το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μόνιμο;

Αν έχεις σκεφτεί να απαλλαγείς από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, σίγουρα η laser αποτρίχωση σου έχει περάσει από το μυαλό. Είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος τα τελευταία χρόνια, και όχι τυχαία. Πολλές από εμάς αναρωτιόμαστε αν τα αποτελέσματά της είναι πραγματικά μόνιμα. Ας δούμε μαζί τι ακριβώς συμβαίνει και πόσο μπορείς να περιμένεις να διαρκέσουν τα αποτελέσματα αυτής της μεθόδου.

Πόσο Διαρκεί το αποτέλεσμα της laser αποτρίχωσης;

Η laser αποτρίχωση χρησιμοποιεί συγκεντρωμένη δέσμη φωτός για να στοχεύσει στη ρίζα του προβλήματος (δηλαδή στις τρίχες), καθυστερώντας σημαντικά την επανεμφάνισή τους. Σε πολλές περιπτώσεις, μετά από μια σειρά θεραπειών, μπορείς να πετύχεις σχεδόν μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας. Ωστόσο, δεν είναι πάντα τόσο απλό. Συνήθως, χρειάζονται τουλάχιστον πέντε συνεδρίες για να δεις σημαντική διαφορά και οι συνεδρίες αυτές πρέπει να είναι επαναλαμβανόμενες ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Παρόλο που σε πολλές περιπτώσεις οι τρίχες δεν ξαναβγαίνουν, είναι επίσης πιθανό να χρειαστείς περιοδικές συνεδρίες συντήρησης, ειδικά σε περιοχές του σώματος που είναι ορμονοεξαρτώμενες, όπως το πρόσωπο. Στις γυναίκες, για παράδειγμα, οι αλλαγές στα ορμονικά επίπεδα, κυρίως λόγω εμμηνόπαυσης, μπορεί να επηρεάσουν την τριχοφυΐα. Τότε μπορεί να παρατηρηθεί επανεμφάνιση των τριχών σε περιοχές όπως το πηγούνι ή ο λαιμός.

Είναι μόνιμη;

Η αλήθεια είναι πως τα αποτελέσματα είναι μακροχρόνια, αλλά όχι απόλυτα μόνιμα για όλους. Η laser αποτρίχωση μπορεί να προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα που διαρκούν για χρόνια, αλλά η επανεμφάνιση της τριχοφυΐας σε κάποιες περιοχές είναι πιθανή. Γι’ αυτό, αν σκέφτεσαι αυτή τη λύση, είναι σημαντικό να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες και να γνωρίζεις ότι ίσως χρειαστείς μερικές επιπλέον συνεδρίες στο μέλλον.

Πότε θα έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα;

Τα καλύτερα αποτελέσματα παρατηρούνται σε άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα και σκουρόχρωμες τρίχες, καθώς το λέιζερ στοχεύει την μελανίνη. Ωστόσο, οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν και σε άτομα με πιο σκούρο δέρμα να απολαμβάνουν τα οφέλη της μεθόδου με εξίσου καλά αποτελέσματα.

Η laser αποτρίχωση είναι σίγουρα μια από τις πιο αποδοτικές λύσεις για να πεις «αντίο» στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Αν ακολουθήσεις σωστά την διαδικασία και με τις απαραίτητες επαναλήψεις, μπορεί να σου χαρίσει όμορφο και πιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα σε σχέση με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης (όπως κερί).

Τελευταία τροποποίηση στις 14.10.2024 - 01:15

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ