Τίτλοι τέλους για τον Δόκτωρ Σποκ

27.02.2015
Υπέκυψε στη μάχη με την χρόνια πνευμονοπάθεια ο θρυλικός ήρωας του Σταρ Τρεκ.

Όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, ο Λέοναρντ Νίμοϊ (Leonard Nimoy) είχε χρειαστεί να εισαχθεί εσπευσμένα στην πανεπιστημιακή κλινική του Λος Άντζελες μετά από έντονους πόνους στο στήθος, εξαιτίας της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας από την οποία υπέφερε.

Λίγο αργότερα του είχαν δώσει εξιτήριο και είχε επιστρέψει στο σπίτι του, στο Μπελ Ερ όπου και τελικά πέθανε το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) σε ηλικία 83 ετών. Την είδηση μετέδωσε πρώτο το κοσμικό σάιτ ΤΜΖ.

Πέρυσι, ο πρωταγωνιστής του Star Treck είχε ανακοινώσει επισήμως ότι πάλευε με την ασθένεια που έπαθε εξαιτίας του καπνίσματος επί σειρά ετών, παρότι είχε καταφέρει να το κόψει πριν από τριάντα χρόνια.

Ο Νίμοϊ άρχισε να υποδύεται τον Δόκτωρ Σποκ από το πρώτο επεισόδιο του Star Trek, το 1966 και υπήρξε ο μόνος ηθοποιός που εμφανίστηκε σε όλα τα επεισόδια ολόκληρης της αρχικής σειράς. Στη συνέχεια συνέχισε να εμφανίζεται στον ίδιο ρόλο στις περισσότερες από τις ομώνυμες κινηματογραφικές ταινίες, ανάμεσα στις οποίες και στην επανέκδοση του 2013.

Παράλληλα με την υποκριτική, είχε γράψει δύο ποιητικές συλλογές, δύο αυτοβιογραφίες, ενώ είχε ηχογραφήσει και κάποια μουσικά άλμπουμ.

Τα τελευταία χρόνια ο Νίμοϊ υπήρξε χρήστης του Twitter, μέσω του οποίου έστειλε το τελευταίο του -προφητικό θα μπορούσαμε να πούμε- τιτίβισμα:
"Η ζωή μοιάζει με κήπο. Μπορείς να ζήσεις υπέροχες στιγμές αλλά δεν μπορείς να τις κάνεις να διαρκέσουν παρά μόνο ως αναμνήσεις. Να ζείτε και να προκόβετε"...