Ολα τα μωρά στην πίστα;

03.10.2011
Συνωστισμός κοσμικών και celebrities για το 8 ή το 10 (τα δύο μπροστινά τραπέζια φιλέτα!), άφθονες Μoet, χαμόγελα Colgate και χρυσοί λογαριασμοί. Κλισέ εικόνες απ’ τα μπουζούκια, που όμως θα βλέπουμε πια μόνο σε retro αφιερώματα!

Tα τελευταία 2 χρόνια το nightlife λόγω κρίσης έχει αλλάξει τόσο δραστικά που κάποιοι φέτος μιλούν για την τελευταία χρονιά της αθηναϊκής νύχτας. «Τα μπουζούκια δεν θα πεθάνουν ποτέ. Επιχειρηματίες και τραγουδιστές είναι σαν τους αλιγάτορες. Ξέρουν να προσαρμόζονται», επιμένουν όμως οι καλά γνωρίζοντες. Το πλαίσιο όπου θα κινηθούν οι νυχτο-επιχειρηματίες φέτος είναι γνωστό από πέρυσι. Λειτουργία το πολύ 3 μέρες τη βδομάδα, ψαλίδι στα νυχτοκάματα, μείωση στις τιμές και συνεργασίες μεγάλων ονομάτων.

Στον όμιλο Μαροσούλη τα σχήματα έχουν «κλειδώσει» από τις αρχές του καλοκαιριού, με εξαίρεση την Aννα Βίσση, που συμφώνησε μόλις πριν από μερικές εβδομάδες να εμφανιστεί στο «REX» σ’ ένα πρόγραμμα έκπληξη. Οι πληροφορίες λένε πως έριξε αρκετά τις οικονομικές τις απολαβές προς όφελος του budget του show της. Επειτα από πολλά χρόνια ο Νότης Σφακιανάκης επιστρέφει στην «Ιερά Οδό», με την Αγγελική Ηλιάδη. Οι πληροφορίες λένε πως ο λαϊκός τραγουδιστής μειώσε το νυχτοκάματό του όχι όμως και το ποσοστό του στην «γκαρνταρόμπα» (λουλούδια). Το «VOX» πάλι έχει ήδη ξεκινήσει με νεανικό σχήμα του οποίου ηγείται (;) ο Πάνος Καλλίδης μαζί με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και την νέα μούσα του Φοίβου Στέλλα Καλλή. Φυσικά με μειωμένες τιμές!

Στο αντίπαλον δέος, τον όμιλο Παπαθεοχάρη, έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν, καθώς οι καλοκαιρινές επιλογές του Thalassa (Ρουβάς, Ρέμος, Μαζωνάκης διαδοχικά) «τους βγήκαν». Στο «Αθηνών Αρένα» θα εμφανίζεται ο Σάκης Ρουβάς, οι Onirama και η Ελένη Φουρέιρα με στόχο το πιο νεανικό κοινό, ενώ το σχήμα του «Diogenis Studio» με επικεφαλής τον Αντώνη Ρέμο δεν έχει κλείσει ακόμη. Τις Πέμπτες, πάντως, στο «Αρένα» θα είναι μαζί ο Σάκης με τον Ρέμο.

Στο «Fever», παρά κάποιες μικρές αψιμαχίες για την αφίσα και τον χρόνο προγράμματος πάνω στην πίστα, τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι πρόβες για την Eλλη Κοκκίνου, τον Νίκο Οικονομόπουλο και τη Δέσποινα Βανδή . Στο μικρότερο μαγαζί του Θανάση Παπαγεωργίου, το «FIX», θα εμφανίζονται ο Νίνο, ο Ιωακείμ Φωκάς και η Πάολα.

Το μεγάλο φετινό στοίχημα της Πειραιώς (της Πέτρου Ράλλη, για την ακρίβεια) είναι η συνεργασία της Νατάσας Θεοδωρίδου με τη Μαρινέλλα στον «Βοτανικό». Απ’ ό,τι διαρρέει μέχρι στιγμής η τιμή της φιάλης θα κυμανθεί σε φυσιολογικά επίπεδα προκειμένου ο κόσμος να μπορέσει να παρακολουθήσει το πρόγραμμα. Η Νατάσα Θεοδωρίδου επιστρέφει μουσικά στον Γιώργο Θεοφάνους, που της έγραψε τα νέα επερχόμενα τργούδια.

Στην Πειραιώς και στο ριζικά ανακαινισμένο «Cosmostage» συνεχίζει ο Γιάννης Πλούταρχος έχοντας στο πλευρό του την Αμαρυλλίδα, ενώ το «Κέντρο Αθηνών» έπειτα από έναν χρόνο παύσης υποδέχεται τους Δημήτρη Μητροπάνο, Γιάννη Κότσιρα και Δημήτρη Μπάση. Η παραλιακή παρά το τσουχτερό «κρύο» στις τσέπες των θαμώνων προς το παρόν δεν σταματά τη... λειτουργία της. Στο «Theatro» ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους ο Σταμάτης Γονίδης, ο Νίκος Κουρκούλης και η Φανή Δρακοπούλου, ενώ ο Νίκος Βέρτης θα συνεχίσει στο «Fantasia» μέχρι τέλη Οκτώβρη και πριν τα Χριστούγεννα θα ξεκινήσει εμφανίσεις στη συμπρωτεούσα.

Ακάθεκτος στο «Posidonio» συνεχίζει ο Πάνος Κιάμος που το καλοκαίρι τα πήγε αρκετά καλά. Ο νυχτερινός χάρτης της χειμερινής παραλιακής συμπληρώνεται με τον Θάνο Πετρέλη, τον Ηλία Βρεττό και την Χριστίνα Κολέτσα, που θα συναντηθούν τις επόμενες μέρες στην πίστα του «Romeo». Αγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής τι θα κάνει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, που λέγεται πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τρεις διαφορετικούς επιχειρηματίες.

Πρόσωπα & αριθμοί
Πέρυσι
Φέτος
Άννα Βίσση
50.000
30.000
Δέσποινα Βανδή
35.000
15.000
Έλλη Κοκκίνου
14.000
7.000
Νίκος Οικονομόπουλος
9.000
6.000
Σάκης Ρουβάς
30.000
20.000
Onirama
14.000
8.000
Γιάννης Πλούταρχος
36.000
18.000
Αντώνης Ρέμος
35.000
20.000
Θάνος Πετρέλης
16.000
8.000
Νατάσσα Θεοδωρίδου
32.000
18.000

Αλέξης Μίχας