Oνομα και πράμα!

03.10.2011
Πολλοί τηλεαστέρες χρησιμοποίησαν στο παρελθόν το όνομά τους στους τίτλους των εκπομπών τους , δεν στέφθηκαν όμως πάντα από επιτυχία!

Η απόφαση της Μενεγάκη να χρησιμοποιήσει μόνο το όνομά της, «Ελένη», ως τίτλο στη νέα της μεσημεριανή εκπομπή αποτελεί μια συνήθη πρακτική της ιδιωτικής τηλεόρασης, όχι όμως και τυχερή, όπως έχει δείξει η ιστορία αλλά και τα νούμερα της AGB.

Το όνομά του σε εκπομπή είχε και ο Τέρενς Κουίκ με το αλήστου μνήμης «Απόψε με τον Τέρενς Κουίκ», ύστερα από προτροπή του τότε ισχυρού άνδρα του ΑΝΤ1 Νίκου Μαστοράκη, που ήθελε να φέρει στο Μαρούσι αέρα... Αμερικής. Την ίδια πρακτική ακολούθησε λίγο αργότερα στο Star και ο ίδιος με το «Αργά», ωστόσο η παρουσία του στο κανάλι του Ταύρου αποδείχθηκε βραχύβια. Το ίδιο συνέβη και με τον Πέτρο Κωστόπουλο που τον αντικατέστησε στη μεταμεσονύχτια ζώνη με την talk show «Ο Πέτρος και ο Λύκος».

Τέσσερις φορές επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το όνομά της σε τίτλο η Ελλη Στάη. Η πρώτη έγινε με τον «Ελλήσποντο» στο Mega το 1996 που διακόπηκε πολύ γρήγορα λόγω των όσων είχαν συμβεί στην εκπομπή με την υπόθεση Βαγιωνή. Επτά χρόνια (1999 - 2006) κράτησε η εκπομπή «Με τα μάτια της Ελλης» στον ΑΝΤ1, ωστόσο το «Ελλη-νικό» δελτίο, όπως διαφημιζόταν στο τρέιλερ του σταθμού η συνεργασία με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο κεντρικό δελτίο, λιγότερο από έναν μήνα. Τελευταία απόπειρα της σιδηράς κυρίας να χρησιμοποιήσει το όνομά της η εκπομπή «Ελλη» και πάλι στο Mega το 2007, που κράτησε τέσσερις μήνες...

Ούτε να θυμάται τον τίτλο «Με αγάπη Αννα» δεν θέλει η Αννα Βίσση. Το show του ΑΝΤ1 όχι μόνο κόπηκε πρόωρα λόγω χαμηλής τηλεθέασης, αλλά οδήγησε την τραγουδίστρια σε μια πολύχρονη δικαστική διαμάχη με την εταιρεία παραγωγής, που κατέληξε στην κατάσχεση των ρούχων της από το σπίτι της Εκάλης. Οπως λένε οι φήμες, όταν προτάθηκε στην τραγουδίστρια ο τίτλος «The Anna Vissi show» για το καινούργιο documentary πρόγραμμα στον Alpha μόνο καπνούς που δεν έβγαλε. Ετσι επιλέχθηκε το «Οσο έχω φωνή».

Μερικούς μήνες κράτησε η τελευταία απόπειρα του Ανδρέα Μικρούτσικου στο Star λόγω πολικών ποσοστών τηλεθέασης. Τίτλος της; «Παρέα με τον Αντρέα». Ο παρουσιαστής μετά την εκπομπή εξαφανίστηκε από τη μικρή οθόνη, αντιμετώπισε σοβαρό θέμα στο διαζύγιό του με τη Δήμητρα Ρουμπέση ενώ ξεκίνησαν και τα οικονομικά προβλήματα που είχαν ως αποτέλεσμα την εκκίνηση διαδικασιών πλειστηριασμού για το σπίτι του στην Κηφισιά.

Το όνομά της επιχείρησε να χρησιμοποιήσει σε τίτλο εκπομπής και η Eλντα Πανοπούλου. Μετά την αποχώρησή της από το πρωινό του Mega που παρουσίαζε με τη Σοφία Βόσσου, το 1998 μετακόμισε στην ΕΤ1 παρουσιάζοντας την απογευματινή εκπομπή «Eξι με την Eλντα», η οποία μετά βίας έβγαλε τη σεζόν.

Τελευταία στιγμή έβγαλε από τον τίτλο του «Μπράβο» το όνομά της η Ρούλα Κορομηλά. Μετά τη μεταγραφή της από τον ΑΝΤ1 στο MEGA το 1996 τα στελέχη του Μεγάλου Καναλιού και ιδιαίτερα ο τότε γενικός διευθυντής προγράμματος Τζώνυ Καλημέρης επέμεναν ο τίτλος του νέου show να είναι «Μπράβο Ρούλα». Η παρουσιάστρια αρχικά το δέχθηκε, όμως τελευταία στιγμή υπαναχώρησε όντας προληπτική. Για καλό, όπως αποδείχθηκε, καθώς για αρκετά χρόνια το show έσπαγε τα κοντέρ της τηλεθέασης.

Νονός του «Καφέ με την Ελένη» ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος ήταν τότε σύμβουλος προγράμματος στον Alpha πρότεινε στον διευθυντή Γιάννη Λάτσιο η πρωινή εκπομπή να έχει και τον τίτλο που το κοινό είχε συνηθίσει χρόνια την παρουσιάστρια αλλά και το όνομά της. Η πρόταση έγινε δεκτή από το πρώην ζευγάρι.

  • Γούρικο!
  • Στη σάτιρα, αντιθέτως, το όνομα του οικοδεσπότη ήταν τυχερό. «Γεια χαραντάν Ζούγκα» και «Ζουγανελληνικά» με τον Γιάννη Ζουγανέλη, «Πίτσι πίτσι με τον Μήτσι» με τον Γιώργο Μητσικώστα, «Κατά Μάρκον Ευαγέλιον» και «The Seferlee Show» του Σεφερλή και φυσικά το «Μalvina Hostess» της Μαλβίνας Κάραλη.

Αλέξης Μίχας