Γυμναστείτε παίζοντας

27.05.2010
Διέπρεψε στο άλμα επί κοντώ, κατάφερε όμως να... κλέψει τις εντυπώσεις και με τις χορευτικές της ικανότητες στο «Dancing with the Stars». Αυτό που ίσως δεν ξέρετε γι’ αυτήν είναι ότι έχει εφεύρει το δικό της παιδαγωγικό σύστημα άθλησης, που συνδυάζει τη γυμναστική με το παιχνίδι. Η Έρρικα Πρεζεράκου μας συστήνει το Replayce και εξηγεί πόσο σημαντικό είναι να παίρνουμε χαρά μέσα από την άθληση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ

Τι ακριβώς είναι το Replayce;

«Είναι ένα καινοτόμο παιδαγωγικό σύστημα άθλησης, το οποίο πραγματοποιείται μέσα από 3.000 διαφορετικές ευχάριστες δραστηριότητες. Μέσα από τη γνώση ότι ο άνθρωπος είναι πολυδιαστασιακό ον, το Replayce ενσωματώνει μια παλέτα διαφορετικών δραστηριοτήτων, όπως είναι ο χορός, το παιχνίδι, οι πολεμικές τέχνες, η ζωγραφική, οι κατασκευές, το τένις, το badminton, το χόκεϊ, το μπάσκετ, η ενόργανη, ο ρυθμός και άλλα, εστιάζοντας πάντα στο παιχνίδι».

Δηλαδή, γυμνάζεσαι παίζοντας;

«Στην πραγματικότητα με αυτόν τον τρόπο ο άνθρωπος νιώθει τη δυνατότητά του να είναι πολύπλευρος, πολυδιάστατος και ανοιχτός σε καινούργια πράγματα. Στη μιάμιση ώρα που διαρκεί το Replayce έχεις την αίσθηση ότι παίζεις και γελάς, ενώ στην πραγματικότητα παρακολουθείς ένα αυστηρό πρόγραμμα προπόνησης».

Πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα;

«Το 2004 ξεκίνησα μια έρευνα-μελέτη, με στόχο το διπλό αποτέλεσμα σωστής εκγύμνασης και ψυχολογικής ευεξίας ενός ανθρώπου. Η σκέψη ήταν απλή και τα αποτελέσματα θεαματικά. Συνειδητοποίησα πως ο ευκολότερος και καλύτερος τρόπος για να μυήσεις τους ανθρώπους στον αθλητισμό είναι μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία ?παιχνιδιού?».

Αν έρχονταν να κάνουν Replayce οι celebrities που συμμετέχουν στο «Dancing with the Stars», τι θα περιελάμβανε το πρόγραμμα που θα τους έδινες;

«Οι celebrities είναι και αυτοί άνθρωποι, με την ίδια ανάγκη για χαρά και αγάπη, και ως τέτοιους θα τους αντιμετώπιζα. Δεν θα τους έβαζα να κάνουν κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους».

Ποιος θα τα παρατούσε πρώτος;

«Στο Replayce δεν υπάρχει νικητής ή ηττημένος... Υπάρχει μόνο χαρά».

Πού μπορεί να κάνει κάποιος Replayce;

«Στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο Κλειστό Προπονητήριο Στίβου».