Ράμπο, Ράμπο, είσαι εδώ;

01.06.2010
Λέγεται Ν.Σ., είναι μαιευτήρας-γυναικολόγος και προς τιμήν του δήλωσε εισόδημα 549.088 ευρώ, κάτι που αυτομάτως με κάνει να σκέφτομαι πως είτε οι Ελληνίδες έγιναν κουνέλες ή οι Έλληνες είναι τόσο ευτυχείς με την απόκτηση απογόνων, ώστε αρχίζουν να τους πληρώνουν από νωρίς χρυσούς.

Λέγεται Ν.Σ., είναι μαιευτήρας-γυναικολόγος και προς τιμήν του δήλωσε εισόδημα 549.088 ευρώ, κάτι που αυτομάτως με κάνει να σκέφτομαι πως είτε οι Ελληνίδες έγιναν κουνέλες ή οι Έλληνες είναι τόσο ευτυχείς με την απόκτηση απογόνων, ώστε αρχίζουν να τους πληρώνουν από νωρίς χρυσούς.

Όμως, αν ο κύριος Ν.Σ. είναι φερέγγυος, τι θα κάνουμε με όλους εκείνους που βγαίνοντας στον πηγεμό για την Ιθάκη ανακάλυψαν πως είναι κουραστικός ο ποδαρόδρομος, αγόρασαν Καγιέν, αλλά τσιγκουνεύονται να αποδώσουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, εν ολίγοις να πληρώσουν την εφορία κι έτσι δηλώνουν τα ελάχιστα; Απορία ψάλτου βηξ!

Οι εφορμήσεις όμως της συμπαθούς τάξης των εφοριακών δεν σταματούν. Ως άλλοι Ράμπο ή Ναΐτες ?το λιγότερο? ιππότες αρχίζουν να εισβάλουν στα νυχτερινά κέντρα, όπου ατυχώς λόγω «στολής» (πού πας, φίλε μου, με το κοστουμάκι στο άντρο των σινιέ;) εντοπίζονται αμέσως ή, στη χειρότερη περίπτωση, έχουν πέσει ήδη θύματα προδοσίας (τηλέφωνο) και τους περιμένουν.

Μαθαίνω, όμως, ότι πλέον οι σύγχρονες καπιταλιστικές μέθοδοι έχουν ξεπεράσει τα «φακελάκια» με τα οποία κάποτε λύνονταν διακριτικά όλα τα προβλήματα.

Ο ερμηνευτής (ο Θεός να τον κάνει), ας πούμε, φτιάχνει μια offshore εταιρεία σε κάποιο φορολογικό παράδεισο, στην οποία επινοικιάζει τον εαυτό του, και όλα όσα έπονται είναι απλά και εύκολα γι’ αυτόν και φαρμακερά για το ελληνικό δημόσιο.

Και βέβαια, επειδή το ψάρι μπορεί να βρομάει από την κεφαλή, αλλά κάποτε βρομίζει και η ουρά του, είναι 400.000 τα στρέμματα μέσω των οποίων οι συμπαθέστατοι κατά τα άλλα Έλληνες αγρότες έλαβαν μαϊμού επιδοτήσεις. Το πιο απλό κόλπο είναι το εξής: δηλώνουν το ίδιο αμπέλι, π.χ., 3-4 άτομα, φροντίζουν ώστε εκείνος που κάνει τον έλεγχο να είναι μιλημένος (από την τσέπη του τα βάζει;) και αυτομάτως πέφτει η επιδότηση.

Ο Γιώργος (ένας είναι) δήλωσε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ παράλληλα έδωσε τη συμπληρωματική οδηγία: «Ανάπτυξη τώρα».

Στο μεταξύ, πολλοί... συνέλληνες, καλού κακού, άρχισαν να μετατρέπουν τα ευρώ τους σε χρυσές λίρες Αγγλίας. Όχι πως προσβλέπουν σε νέα Κατοχή, αλλά δεν ξέρεις ποτέ, βρε αδερφέ.


Μπορεί ο διάβολος να έχει πολλά ποδάρια, αλλά και ο τρυφερός Ιησούς κρατούσε φραγγέλιο, το οποίο μάλλον θα του ήταν χρησιμότερο σήμερα, αφού διαβάζω ότι: θρησκόληπτος Ελβετογερμανός με Έλληνα νεαρό διάκονο είχαν συσκευάσει σε πλαστικές σακούλες, έχοντας πριν αρωματίσει με μύρο, 505 θραύσματα οστών και 15 κρανία. Πάνω στις σακούλες είχαν γράψει τα ονόματα διάφορων αγίων. Βεβαίως και συνελήφθησαν. Αν είχαν διαφύγει όμως;

Η πρώην ΕΣΣΔ έγινε Ρωσία και μετέρχεται πλέον μεθόδους Σικάγου: έξι είναι οι δημοσιογράφοι που μέχρι στιγμής έχουν δολοφονηθεί. Όμορφος κόσμος ηθικός, καπιταλιστικά φτιαγμένος!

Μα κι αυτός ο Κώστας Γαβράς, γιατί παραπονιέται επιτέλους; Εξηγούσε, λέει, στον Βουλγαράκη την απόσταση της Ελλάδας από τις νέες τεχνολογίες και αυτός τον κοίταζε με «ακατοίκητο» βλέμμα. Με τι περίμενε να τον κοιτάζει;

ΥΓ.: «Άντζελα, γύρνα να δεις το λαό σου», είπε προ ετών ο Τόλης Βοσκόπουλος στη σύζυγό του λίγο πριν αρχίσει να τραγουδάει κατά τη διάρκεια «πολιτιστικών» εκδηλώσεων στην Κέρκυρα. Η Άντζελα καθόταν στην πρώτη σειρά ανοιχτού χώρου, ο Τόλης ήταν όρθιος στην εξέδρα και μέρος του «λαού» αποχώρησε διότι περιέργως πως η ατάκα το έκανε να νιώσει πλέμπα!