Πάνω από 8,5 εκατομμύρια ευρώ τα κοσμήματα της Χ. Ωνάση

12.06.2008
Τα 8.500.000 εκατομμύρια ευρώ ξεπέρασε το συνολικό ποσό της δημοπρασίας των κοσμημάτων της Χριστίνας Ωνάση που έγινε εχθές στο Λονδίνο από τον οίκο Κρίστις. Η Αθηνά δεν πούλησε τα κοσμήματα της

Τα 8.500.000 ευρώ ξεπέρασε το συνολικό ποσό της δημοπρασίας των κοσμημάτων της Χριστίνας Ωνάση που έγινε εχθές στο Λονδίνο από τον οίκο Κρίστις. Η Αθηνά δεν πούλησε τα κοσμήματα της μητέρας της για οικονομικούς λόγους όπως άφησε να εννοηθεί αλλά για να αποκοπεί κατά κάποιο τρόπο από το θλιβερό παρελθόν των Ωνάσηδων. Να ξορκίσει το κακό!

Το περιβόητο διαμάντι των 38 καρατίων σε σχήμα αχλαδιού, του οίκου Χάρι Ουίνστον που η Χριστίνα είχε φορέσει σε ένα μεγάλο πάρτι στις Βερσαλλίες πουλήθηκε στην τιμή των 4.032.000 ευρώ, αλλά ο αγοραστής παραμένει ανώνυμος.

Ο «χαμογελαστός Βούδας» του οίκου Φαμπερζέ ένα από τα αγαπημένα αντικείμενα του Αριστοτέλη Ωνάση, πέρασε από σήμερα στα χέρια του Ρώσου επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας του Λονδίνου «Τσέλσι», Ρομάν Αμπράμοβιτς. Μετά από σκληρό ανταγωνισμό κατακυρώθηκε στο όνομα του στην τιμή των 1.380.000 ευρώ.

1.220.000 ευρώ, τρείς φορές πάνω από την αρχική τιμή πουλήθηκε το περιδέραιο με ζαφείρι και διαμάντια που φορούσε η Χριστίνα όταν ήταν παντρεμένη με τον Τιερί Ρουσέλ.