Τι έχουμε:
- 3 ντομάτες
- 1 αγγούρι
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά, πράσινη
- 1 φλιτζ. τυρί φέτα, σπασμένη σε κομματάκια
- 1/2 φλιτζ. κρουτόν
- 2 κουταλιές κάππαρη
Για τη σος:
- 4-5 κουταλιές Ελαιόλαδο Άλτις Αγουρέλαιο
- χυμό από 1 λεμόνι
- στη μύτη από το κουταλάκι ρίγανη
- αλάτι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τις ντομάτες και το αγγούρι, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και κόβουμε τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια και το αγγούρι σε φέτες.
Τα βάζουμε σε μια πιατέλα, προσθέτουμε την κάππαρη, το κρεμμύδι και την πιπεριά, κομμένα σε λωρίδες, τη φέτα και τα κρουτόν.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το Ελαιόλαδο Άλτις Αγουρέλαιο με τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και τη ρίγανη.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και ελιές Άλτις Παραδοσιακές Καλαμών.
Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Ηπείρου.