Τι έχουμε:
- 1 μαρούλι σγουρό, πράσινο
- 1 μαρούλι σγουρό, κόκκινο
- 1 φλιτζ. τυρί, ροκφόρ
- 1/2 φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
- αλάτι
Για τη σος:
- 1/2 φλιτζ. Ελαιόλαδο Άλτις Αγουρέλαιο
- 3 κουταλιές Άλτις Balsamico di Modena
Τι κάνουμε:
Χωρίζουμε τα μαρούλια σε φύλλα, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι. Στη συνέχεια, τα χοντροκόβουμε σε μια πιατέλα και τα αλατίζουμε.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το Ελαιόλαδο Άλτις Αγουρέλαιο με το Άλτις Balsamico di Modena.
Προσθέτουμε στην πιατέλα το ροκφόρ, σπασμένο σε κομματάκια, τα φιστίκια Αιγίνης, περιχύνουμε με τη σος και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί για φιστίκια Αιγίνης, να χρησιμοποιήσουμε καρυδόψιχα, χοντροκομμένη.
Το κατάλληλο κρασί: Αθήρι.