Τι έχουμε:
- 3 φλιτζ. αλεύρι
- 3 φλιτζ. καρυδόψιχα, κοπανισμένη
- 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. μαργαρίνη
- 8 αβγά
- 4 κουταλιές μέλι Μέλιστο από άνθη Πορτοκαλιάς
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια κανέλα
Για τo σιρόπι:
- 2 φλιτζ. ζάχαρη
- 11/2 φλιτζ. νερό
- 3 κουταλιές μέλι
- 2 κουταλιές μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού
- 2 κουταλιές αλεύρι για το ταψί
Τι κάνουμε:
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μέλι και τα χτυπάμε, έως ότου το μείγμα αφρατέψει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, μέχρι να απορροφηθούν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια από την καρύδόψιχα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σιγά σιγά.
Δυναμώνουμε ξανά την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάμε, έως ότου γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί με τη μαργαρίνη, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα που κρατήσαμε.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
Μόλις ψηθεί η καρυδόπιτα, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, έως ότου δέσει το σιρόπι.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Με μια κουτάλα ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στη χλιαρή καρυδόπιτα, αφήνουμε να απορροφηθεί, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Για ακόμα περισσότερη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε και 2 κουταλιές κακάο.
το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.