Τι έχουμε:
- 2 παντζάρια
- 7-8 φέτες έμμενταλ Entremont, πολύ λεπτές
- 5-6 ραπανάκια
Για τη βινεγκρέτ:
- 4 κουταλιές λάδι ελιάς
- 1 κουταλιά ξίδι μπαλσάμικο
- λίγα φύλλα σχοινόπρασο, ψιλοκομμένα
- στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για το γαρνίρισμα
- φύλλα βαλεριάνας
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα παντζάρια και τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό, έως ότου μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα ραπανάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ μέχρι να ενωθούν.
Μοιράζουμε τις φέτες από τα παντζάρια σε πιάτα, βάζουμε από πάνω δυο τρεις φέτες έμμενταλ Entremont και λίγες ροδέλες από τα ραπανάκια.
Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με φύλλα βαλεριάνας.
Συμβουλή
Για να κόψουμε πολύ λεπτές φέτες από ολόκληρο κομμάτι έμμενταλ, χρησιμοποιούμε το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα καρότα.