Τι έχουμε:
- 4 φέτες έμμενταλ Entremont, λεπτές
- 50 γραμ. έμμενταλ Entremont, κομμένο σε κύβους
- 3-4 φύλλα μαρουλιού
- 1/2 ματσάκι ρόκα
- 2 καρότα
- 1 πιπεριά, κόκκινη
- 1 πιπεριά, κίτρινη
- 5 κουταλιές λάδι ελιάς
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα φύλλα του μαρουλιού και της ρόκας, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα χοντροκόβουμε σε ένα μπολ.
Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε ζιλιέν και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τους σπόρους, τις κόβουμε σε λωρίδες, τις προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τον χυμό του λεμονιού, τους κύβους του έμμενταλ Entremont, αλάτι και πιπέρι.
Διπλώνουμε τις φέτες του έμμενταλ Entremont, ενώνοντας τις δυο άκρες τους με οδοντογλυφίδες.
Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε μια πιατέλα σε όρθια θέση και τις γεμίζουμε με το μείγμα των λαχανικών.
Περιχύνουμε κάθε φωλιά με λίγη από τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και 2-3 φέτες ψημένου μπέικον, ψιλοκομμένες.