Τι έχουμε:
- 300 γραμ. έμμενταλ Entremont, τριμμένο
- 500 γραμ. ζύμη για κρουασάν
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 ντομάτα
- 1 αβγό
- στη μύτη από το κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
- 2 λαδόκολλες
Τι κάνουμε:
Πλένουμε την ντομάτα, τη σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και την κόβουμε σε κομματάκια.
Απλώνουμε το φύλλο της ζύμης για κρουασάν σε μια λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το έμμενταλ Entremont, απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και προσθέτουμε τα κομματάκια της ντομάτας.
Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό μαζί με τη λαδόκολλα και το βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα.
Στη συνέχεια, το βγάζουμε από το ψυγείο και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε ροδέλες, πάχους περίπου 2 εκατοστών.
Στρώνουμε τη δεύτερη λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε πάνω τις ροδέλες, αφήνοντας κενό μεταξύ τους για να μην κολλήσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Σ ένα μπολ χτυπάμε το αβγό με το αλάτι και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια από κάθε ροδέλα.
Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα και αφήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά να φουσκώσουν.
Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
Οταν φουσκώσουν, ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Οταν ροδίσουν, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και ελιές, ψιλοκομμένες.