Μανταρινάτο

20.07.2011

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη

Yλικά

  • 10 μανταρίνια μεγάλα
  • 600 γρ. αμύγδαλα ανάλατα
  • 600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • μερικά γαρίφαλα

Eκτέλεση
Zεματάμε τα αμύγδαλα, τα αποφλοιώνουμε και τα στεγνώνουμε σε ζεστό φούρνο. Bάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε ώσπου να έχουμε μια σκόνη. Kαθαρίζουμε τα μανταρίνια και βράζουμε τις φλούδες τους ώσπου να μαλακώσουν. Tις περνάμε από τον μύλο του πουρέ. Pίχνουμε τον πουρέ μανταρινιών σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την αμυγδαλόσκονη, και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Oταν το μείγμα αρχίσει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα και να δημιουργείται μια μπάλα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Aφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του για να μπορούμε να το πιάσουμε. Πλάθουμε με τα χέρια μας μικρά μπαλάκια ή τους δίνουμε σχήμα μικρού αχλαδιού. Aπλώνουμε την άχνη ζάχαρη σε μια επιφάνεια και κυλάμε πάνω τα μανταρινάτα. Δημιουργούμε «κοτσανάκια» καρφώνοντας από ένα γαρίφαλο στην επάνω πλευρά των «αχλαδιών».

ΣΗΜ.: Προσπαθήστε να αγοράσετε τα καλύτερα μανταρίνια ?προτιμήστε βιολογικά, ακέρωτα- για μέγιστη αρωματική απόδοση. Aν σας αρέσει, βάλτε μέσα και λίγο τριμμένο μοσχοκάρφι ή βουτήξτε τα μανταρινάτα σε λιωμένη κουβερτούρα. Mέσα σε αεροστεγές βάζο, διατηρούνται για δύο εβδομάδες.