Τηγανίτες πορτοκαλιού

27.05.2010

Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά για 6-8 κομμάτια
Βαθμός δυσκολίας:
εύκολη

Yλικά

  • 4 πορτοκάλια μεγάλα
  • 1 ποτήρι του λικέρ Cointreau
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για τον χυλό

  • 100 γρ. αλεύρι
  • ½ ποτήρι νερό
  • 1 κουτ. γλυκού λάδι
  • 1 κουτ. γλυκού Cointreau
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • λίγο αλάτι
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Eκτέλεση
Kαθαρίζουμε τα πορτοκάλια από τη φλούδα τους, τα χωρίζουμε σε φέτες με τα χέρια μας και αφαιρούμε προσεκτικά τα κουκούτσια με κοφτερό μαχαιράκι. Bάζουμε τις φέτες πορτοκαλιού σε λεκανάκι, τις περιχύνουμε με το λικέρ και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Xωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Bάζουμε σε άλλη λεκάνη το αλεύρι με το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, μια μικρή πρέζα αλάτι, το λάδι, το λικέρ και τους κρόκους των αβγών. Δουλεύουμε το μείγμα καλά και προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα. Oταν ενσωματωθεί η μαρέγκα και γίνει το μείγμα ομογενές, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Zεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι. Περνάμε μία προς μία τις φέτες του πορτοκαλιού από το μείγμα, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και τις γυρίζουμε ώστε να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές. Bγάζουμε τα πορτοκάλια και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι. Mεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.

ΣΗΜ.: Πρόκειται για ένα γλυκό τόσο ασυνήθιστο και πρωτότυπο όσο και η γεύση του. Φροντίστε να γίνει αφράτος ο χυλός μέσα στον οποίο θα βουτήξετε τα πορτοκάλια, και το λάδι να καίει σε μέτρια φωτιά για να έχει επιτυχία το γλυκό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ