Κατσίκι με ανοιξιάτικα λαχανικά

06.05.2010

Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 2 ώρες
Υλικά για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας:
εύκολη

Yλικά

  • 2 κιλά σπάλα κατσικίσια ή αρνίσια ξεκοκαλισμένη και κομμένη σε μεγάλες μπουκιές
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κρασί γλυκό
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 σελινόριζα μικρή κομμένη σε μεγάλους κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ή 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 300 γρ. καρότα μικρά κομμένα σε ροδέλες
  • 300 γρ. ρέβες κομμένες σε μεγάλες μπουκιές
  • 300 γρ. πατατούλες
  • 100 γρ. αρακά
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ?που έχουμε προετοιμάσει και συγκεντρώσει στην επιφάνεια εργασίας? και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το γλυκό κρασί. Xαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μας για 2 ώρες περίπου.

Tips: Βάζουμε όποιο λαχανικό μας αρέσει και ό,τι βρούμε φρέσκο στην αγορά. Μπορούμε να προσθέσουμε αγκινάρες, κρεμμυδάκια του στιφάδου, φρέσκα κρεμμυδάκια, κουκιά, μάραθο ή άνηθο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ