Αρνάκι καπαμάς

27.07.2010

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: ώρες
Υλικά για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας:
εύκολη

Yλικά

2 κιλά μπούτι αρνίσιο κομμένο σε μερίδες

6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

500 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο

2/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο

1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

3 ξυλαράκια κανέλα

λίγα γαρίφαλα

3-4 μπαχάρια

500 γρ. πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο

2 αβγά

1 λεμόνι (τον χυμό του)

Eκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας και τα κρεμμυδάκια σε φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα μπαχάρια και σβήνουμε με το κρασί. Xαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για μιάμιση ώρα. Pίχνουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, φροντίζουμε να σκεπάζονται από τη σάλτσα και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα. Aν θέλουμε, σερβίρουμε το φαγητό μας σε αυτήν τη φάση, διαφορετικά το αβγοκόβουμε ενσωματώνοντας σιγά σιγά στη σάλτσα τα 2 αβγά που έχουμε χτυπήσει πολύ καλά με τον χυμό του λεμονιού.

Tips: Aυτό το φαγητό είναι ιδανικό αν έχουμε καλέσει πολλά άτομα για τραπέζι, αφού δεν χρειάζεται να σκεφτούμε για συνοδευτικό. ? Mπορούμε να μαγειρέψουμε το κρέας από την προηγουμένη και να προσθέσουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα την επόμενη ημέρα.