HARIRA - Μαρόκο

31.03.2010
Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα καρότα, το σκόρδο και το κρεμμύδι να σοταριστούν για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σαφράν, τον κουρκουμά, το τζίντζερ και το κύμινο σοτάροντας για 2 λεπτά ακόμα.

Yλικά

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 40 γρ. ταχίνι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό
  • 1 πρέζα κουρκουμά
  • 1 γρ. σαφράν
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα πιπέρι καυτερό
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη

Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα καρότα, το σκόρδο και το κρεμμύδι να σοταριστούν για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σαφράν, τον κουρκουμά, το τζίντζερ και το κύμινο σοτάροντας για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τα ρεβίθια και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε μερικά ρεβίθια με κουτάλα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Επαναφέρουμε τον πολτό στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε γαρνίροντας με το σουσάμι και λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα.