Μπουτάκι αρνιού γεμιστό σε κρούστα

01.04.2010

Υλικά

  • 1 αρνίσιο μπουτάκι ξεκοκαλισμένο
  • 150 γραμμ. κασέρι
  • Σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κόλιανδρο (σκόνη)

Για την κρούστα:

  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας δενδρολίβανο
  • Φρυγανιά τριμμένη (περίπου 1 κούπα)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φλιτζ. καφέ χυμός λεμόνι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός

Εκτέλεση

1. Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της κρούστας, εκτός από τη φρυγανιά, και τα χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2. Αδειάζετε το μείγμα σε μπολ και προσθέτετε τη φρυγανιά ανακατεύοντας μέχρι να πάρετε μια πάστα αρκετά σφιχτή αλλά και αρκετά υγρή για να αλείφεται. Απλώνετε το μείγμα επάνω σε λαδόκολλα.

3. Στο μεταξύ αλατοπιπερώνετε το εσωτερικό του αρνιού και τοποθετείτε φέτες τυριού επάνω στο κρέας. Το τρυπάτε σε διάφορα σημεία και βάζετε μέσα κομματάκια σκόρδο. Το τοποθετείτε επάνω στη λαδόκολλα και το πατάτε να κολλήσει πάνω στην κρούστα.

4. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας το τυλίγετε σε σφιχτό ρολό, το δένετε με σπάγκο ψησίματος και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C υπολογίζοντας 40 λεπτά για κάθε κιλό κρέατος.

5. Όταν το βγάλετε, το ξετυλίγετε όσο είναι ακόμα ζεστό και αν χρειαστεί, το ψήνετε λίγο ακόμα.

6. Μόλις κρυώσει καλά, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε με πατάτες ή πιλάφι.