Εναλλακτική πρόταση για τον πασχαλινό οβελία

12.04.2015

(Εναλλακτική πρόταση για τον πασχαλινό οβελία)

1 αρνάκι γάλακτος (περίπου 6 κιλά)

Εκτέλεση

Για τη γέμιση: Βάζετε τα 2 φλιτζ. βούτυρο σε βαθύ σκεύος και σοτάρετε όλα μαζί τα υλικά, το ψωμί, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το δυόσμο, μέχρι να απορροφήσουν όλο το βούτυρο.

1. Πλένετε καλά το αρνάκι, γεμίζετε την κοιλιά του με τα σοταρισμένα υλικά και το ράβετε. Το αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο, το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και το τοποθετείτε στο ταψί.

2. Το ψήνετε στους 150° C για περίπου 2 ώρες και άλλες 2 ώρες στους 250° C, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

-1 φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κύβους

-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

-2 1/2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο

-1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

-2 κλαράκια δυόσμος

-1 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό

-1 κουτ. μαύρο πιπέρι

-2 κουτ. σούπας ρίγανη

-Αλάτι