Yλικά
- 150 γρ. ταραμά λευκό
- 300 γρ. αγκινάρες κατεψυγμένες
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μικρό
- πιπέρι
Eκτέλεση
Bράζουμε τις αγκινάρες σε χαμηλή φωτιά και με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Λιώνουμε σε μεγάλο μπλέντερ το κρεμμύδι μαζί με τον χυμό του ενός λεμονιού και τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου. Προσθέτουμε τον ταραμά και την αγκινάρα και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να θυμίζει μους. Aν υπάρχουν κομμάτια από την αγκινάρα που «κρατάνε», περνάμε το μείγμα από μια σήτα λεπτή με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και λεμόνι και ξαναχτυπάμε το μείγμα για 1 λεπτό ακόμη. Δοκιμάζουμε την ταραμοσαλάτα και προσθέτουμε πιπέρι, λεμόνι και λάδι σύμφωνα με τις γευστικές μας προτιμήσεις.