Yλικά
- 6 μπόλιες αρνίσιες
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 1 φλιτζάνι συκωτάκια αρνίσια ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι αντεράκια αρνίσια κομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1κουτ. γλυκού ρίγανη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
EKTEΛEΣH
* Πλένουμε καλά τις μπόλιες και τις απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.
* Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα συκωτάκια και τα αντεράκια.
* Προσθέτουμε το ρύζι και όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 10 λεπτά.
* Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό για να διατηρηθεί υγρή η γέμιση.
* Βάζουμε γέμιση με ένα κουτάλι πάνω σε καθεμία μπόλια και τη διπλώνουμε ώστε να κλείσει καλά.
* Τοποθετούμε τους τζιγεροσαρμάδες σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.
* Αν χρειαστεί, τους σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην καεί η επιφάνειά τους.