Τζιγεροσαρμάδες

14.09.2011

Yλικά

  • 6 μπόλιες αρνίσιες
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 φλιτζάνι συκωτάκια αρνίσια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι αντεράκια αρνίσια κομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1κουτ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη

EKTEΛEΣH

* Πλένουμε καλά τις μπόλιες και τις απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.

* Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα συκωτάκια και τα αντεράκια.

* Προσθέτουμε το ρύζι και όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 10 λεπτά.

* Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό για να διατηρηθεί υγρή η γέμιση.

* Βάζουμε γέμιση με ένα κουτάλι πάνω σε καθεμία μπόλια και τη διπλώνουμε ώστε να κλείσει καλά.

* Τοποθετούμε τους τζιγεροσαρμάδες σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.

* Αν χρειαστεί, τους σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην καεί η επιφάνειά τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ