Ρυζόπιτα

13.05.2010

Yλικά

  • 1 κιλό ρύζι καρολίνα
  • 1½ λίτρο νερό
  • 500 γρ. φύλλα κρούστας
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 8 αβγά
  • αλάτι
  • βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

EKTEΛEΣH
Βράζουμε το νερό και, μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου.

Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα σε αυτό το ρύζι.

Οταν κρυώσει, προσθέτουμε τα αβγά και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα.

Απλώνουμε τη γέμιση ρυζιού και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Περιχύνουμε την πίτα με το υπόλοιπο βούτυρο και την χαράζουμε σε κομμάτια.

Ψήνουμε τη ρυζόπιτα στους 200°C μέχρι να ροδοκοκκινίσει.