ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό γλυκοκολοκύθα σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι γαλέτα
- 1 αβγό
- 120 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 300 γρ. αλεύρι
- 1 αβγό
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζανιού νερό χλιαρό
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, κάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο του και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και το νερό σταδιακά. Ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί ώσπου να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Βράζουμε σε κατσαρόλα τα κομμάτια της γλυκοκολοκύθας και, μόλις μαλακώσουν, τα αφαιρούμε και τα στραγγίζουμε καλά.
Βάζουμε τη γλυκοκολοκύθα σε μπολ και τη λιώνουμε με πιρούνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο και προσθέτουμε την κολοκύθα και το φασκόμηλο. Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το αβγό, το τυρί και τη γαλέτα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε λεπτό φύλλο και ανά 10 εκ. τοποθετούμε ένα κουταλάκι γέμιση. Σκεπάζουμε με ένα κομμάτι φύλλο. Πιέζουμε με τα δάχτυλα ή με ένα πιρούνι γύρω γύρω από τα σημεία όπου βάλαμε τη γέμιση για να ενωθούν και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Αφήνουμε για 4-5 λεπτά και, μόλις ανέβουν στην επιφάνεια, είναι έτοιμα. Στραγγίζουμε, τα τοποθετούμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με ζεστό βούτυρο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.