ΥΛΙΚΑ
- 1 κουνέλι
- 1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
- 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
- 1 φλιτζάνι ψωμί κομμένο σε κύβους
- 1 μήλο κομμένο σε κύβους
- 150 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κομμάτια
- 6 κόκκους μπαχάρι
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- αλάτι
- ?πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε τους κύβους ψωμιού σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και μετά προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια, τα συκωτάκια του κουνελιού και το μήλο. Ανακατεύουμε απαλά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κονιάκ. Μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. Αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά του κουνελιού, τη γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε και ράβουμε το άνοιγμα. Περιχύνουμε το κουνέλι με ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και λίγο νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 2 ώρες περίπου.