ΥΛΙΚΑ
- 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
- 1 φλιτζάνι ξίδι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 250 γρ. τυρί σκληρό κομμένο σε κύβους
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- 3 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα
- 2 ποτήρια κρασί κόκκινο
- ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Mαρινάρουμε τα κομμάτια του κουνελιού στο ξίδι για 2 ώρες. Κατόπιν, το στραγγίζουμε και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κουνέλι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον ντοματοπελτέ και το τυρί. Σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό και το τυρί κομμένο σε κύβους. Mαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
ΣΗΜ.: Tο φαγητό αυτό συνηθίζεται σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου. Tα παλαιότερα χρόνια, αντί για κουνέλι, το μαγείρευαν με λαγό. Μια άλλη μαγειρική παραλλαγή είναι το κουνέλι στη γάστρα με πατάτες και δαφνόφυλλα, που ψήνεται για δύο ώρες περίπου.