ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά κρέας χοιρινό μαζί με το λίπος του (κομμένο μαζί με την πέτσα σε κύβους 4 εκ.)
- 4 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 8 σκελίδες σκόρδο
- 2 ποτήρια κρασί κόκκινο
- ½ φλιτζάνι ξίδι
- 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
- 2 κουτ. γλυκού κόλιαντρο ολόκληρο
- 2 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
- 2 κουτ. γλυκού πιπέρι χοντρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Zεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Mόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το χοιρινό ανακατεύοντας συνεχώς. Mόλις ροδίσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόλιαντρο, το πιπέρι, το αλάτι και το φασκόμηλο, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε πολύ καλά για 7 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις αυτό εξατμιστεί, προσθέτουμε το ξίδι. Mόλις εξατμιστεί και το ξίδι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αρκετό νερό ώστε να καλυφθούν οι τσιγαρίδες. Bράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Aποσύρουμε από τη φωτιά και τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το οποίο έχουμε ήδη «κάψει». Tσιγαρίζουμε για 5 λεπτά και τέλος τις αραδιάζουμε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι και συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί.