ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό σπανάκι καθαρισμένο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 200 γρ. γαλοτύρι
- 15 ελιές θρούμπες
ΓΙΑ ΤΗ SAUCE
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χοντροκόβουμε με το χέρι το σπανάκι και το βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τις ελιές. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά της sauce και την ανακατεύουμε καλά με τα λαχανικά. Τοποθετούμε στην κορυφή το γαλοτύρι πασπαλισμένο με πιπέρι και μια στάλα ελαιόλαδο και στολίζουμε τη σαλάτα με τις ελιές.
ΣΗΜ.: Αντί για γαλοτύρι, μπορούμε να βάλουμε μυζήθρα ή ξινοτύρι.