ΥΛΙΚΑ
1½ κιλό αγριογούρουνο (σπάλα ή μπούτι) σε μερίδες
3 κυδώνια μεγάλα
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κλωναράκια σέλινο
1 δαφνόφυλλο
4-5 κεδροκούκουτσα
½ ποτήρι κρασί κόκκινο
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγο βούτυρο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κρέας κάτω από τρεχούμενο νερό, το στεγνώνουμε και το αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Οταν το κρέας πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, σβήνουμε το φαγητό με το κρασί. Στη συνέχεια, αραιώνουμε τον ντοματοπελτέ με τη ζάχαρη σε λίγο νερό, τον προσθέτουμε στο φαγητό και συμπληρώνουμε με νερό (όσο να σκεπάσει το κρέας). Ρίχνουμε τη δάφνη, τα κεδροκούκουτσα, τη σκελίδα σκόρδου ολόκληρη, το σέλινο ψιλοκομμένο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 ½ ώρες με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Ενόσω βράζει το φαγητό, κόβουμε τα κυδώνια στη μέση, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κουκούτσια τους, κόβουμε κάθε μισό κυδώνι σε 3 φέτες και τα περνάμε από αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο ώστε να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Οταν το κρέας είναι έτοιμο και η σάλτσα του δεν έχει περιττό νερό, προσθέτουμε τα κυδώνια και βράζουμε για 20 λεπτά ακόμη για να μαλακώσουν και να δέσουν οι γεύσεις.