ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
- 1 κιλό μπακαλιάρο ξερό
- 1 κιλό πατάτες
- 1 λάχανο καθαρισμένο
- 12 αβγά βρασμένα
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 6 κουτ. γλυκού ξίδι
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξαλμυρίζουμε από την προηγουμένη τον μπακαλιάρο, βάζοντάς τον σε φρέσκο νερό και μετά στο ψυγείο, αλλάζοντας το νερό όσο πιο συχνά μπορούμε. Οταν είναι έτοιμος, τον κόβουμε σε 6 μερίδες. Βράζουμε το λάχανο σε χαμηλή φωτιά με αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Σουρώνουμε καλά και το κόβουμε σε 6 κομμάτια. Βράζουμε τις πατάτες για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνουν. Τοποθετούμε σε κατσαρόλα τον μπακαλιάρο, τον σκεπάζουμε με αρκετό νερό και τον αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου. Σβήνουμε τη φωτιά και τον αφήνουμε μέσα στο ζεστό νερό για 30 λεπτά ώστε να είναι μαλακός. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε τηγάνι. Μόλις κάψει καλά το λάδι, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξίδι και τον μαϊντανό και τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου. Για να σερβίρουμε τον μπακαλιάρο, κόβουμε την πατάτα σε μικρά κομμάτια και τη μοιράζουμε σε 6 πιάτα. Τοποθετούμε πάνω στην πατάτα ένα κομμάτι λάχανο και ένα κομμάτι μπακαλιάρο για κάθε άτομο. Περιχύνουμε με το ζεστό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.