Υλικά
Για κάθε κιλό σποράκια αναλογούν:
- έως 800 γραμμ. ζάχαρη (αναλόγως πόσο γλυκό το θέλετε)
- έως 800 γραμμ. βότκα ή ρούμι (όσο δυνατό το θέλετε)
- 1-2 κλαράκια μελισσόχορτο (προαιρετικά)
Ρίχνουμε σε μεγάλη γυάλα δύο δάχτυλα ζάχαρη, τα σποράκια και από πάνω την υπόλοιπη ζάχαρη. Σφραγίζουμε καλά τη γυάλα, την αφήνουμε στον ήλιο και την ανακινούμε συχνά. Έπειτα από 20 μέρες προσθέτουμε στο μίγμα το αλκοολούχο ποτό και το αφήνουμε στον ήλιο για μια εβδομάδα. Κατόπιν σουρώνουμε από τρυπητό μέσα σε μεγάλο μπολ το περιεχόμενο της γυάλας. Περνάμε το χυμό από λεπτή σήτα και τον φιλτράρουμε μέσα από χάρτινα φίλτρα του καφέ. Τέλος, στύβουμε μέσα από τουλπάνι τον πολτό που έμεινε στο τρυπητό. Προσθέτουμε στο λικέρ ροδιού ρούμι ή βότκα και το μοιράζουμε σε μπουκάλια. Αν θέλουμε, το διακοσμούμε, προσθέτοντας ένα φρέσκο κλαράκι μελισσόχορτο.