Κοτόπουλο με γάλα καρύδας

21.09.2011

Υλικά

  • 1/2 κιλό φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • Πάπρικα
  • Αλάτι

1. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι (καλύτερα σε σπορέλαιο, γιατί το γάλα καρύδας είναι από μόνο του βαρύ), προσθέτετε τα φιλετάκια κοτόπουλου και τα γυρίζετε, για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

2. Προσθέτετε το γάλα καρύδας, μπόλικη πάπρικα (να κοκκινίσει το μείγμα) και όσο αλάτι θέλετε.

3. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Μαγειρεύετε περίπου για 40 λεπτά, μέχρι να είναι μαλακό το κοτόπουλο. (Αν κάποια στιγμή κατά το μαγείρεμα -ανάλογα με το σκεύος- πιει εντελώς το νερό του, προσθέτετε λίγο για να μην κολλήσει).