Παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες Σερρών

28.09.2011

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 λάχανο μεγάλο
  • 1 φλιτζ. ρύζι
  • 200 γραμμ. ελαιόλαδο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 1/2 ποτήρι του νερού άσπρο κρασί
  • 1 ντομάτα ώριμη
  • Λίγο μαυροπίπερο, μοσχοπίπερο
  • 1 λεμόνι
  • 300 γραμμ. νερό

Εκτέλεση

1. Ζεματάτε το λάχανο, το οποίο έχετε ανοίξει σε φύλλα.

2. Ζυμώνετε τα υλικά όλα μαζί. Χρησιμοποιείτε τα φύλλα από το λάχανο που έχετε ανοίξει και βάζετε μέσα σε αυτά με το κουτάλι τη γέμιση, όπως ακριβώς κάνουμε τα ντολμαδάκια.

3. Βάζετε στην κατσαρόλα έναν έναν τους ντολμάδες κυκλικά. Ρίχνετε το ελαιόλαδο, ένα ποτήρι λαχανόζουμο και ένα ποτήρι νερό και τα αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για περίπου 2 ώρες.

4. Σερβίρετε τους λαχανοντολμάδες σε ρηχό πιάτο και τους περιχύνετε με κρέμα αβγολέμονο και κόκκινο μπρούσκο κρασί.