Μους ανθότυρου

20.05.2010

Υλικά

  • 200 γραμμ. ανθότυρο
  • 80 γραμμ. ζάχαρη
  • 100 γραμμ. γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλυκού λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι

Για τη σάλτσα

  • 15 γραμμ. νερό
  • 15 γραμμ. ζάχαρη
  • 3 σύκα

Εκτέλεση

1. Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λεμόνι, το πετιμέζι και το γιαούρτι και βάζετε το μείγμα σε φορμάκια στο ψυγείο να πήξει.

2. Για τη σαλτσα φτιάχνετε ένα σιρόπι από τη ζάχαρη και το νερό και σ’ αυτό προσθέτετε τα σύκα πολτοποιημένα. Με αυτό το μείγμα περιχύνετε τη μους και σερβίρετε.