Κολοκύθια με κιμά

17.12.2009

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1/2 φλιτζ. λάδι
  • 500 γραμμ. κιμάς
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (φρέσκα)
  • Μισό ματσάκι μαϊντανός
  • Μισό ματσάκι άνηθος
  • 4 αβγά
  • 1/2 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλιτζ. γεμάτο κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση
1. Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια. Βάζετε στο τηγάνι λάδι και ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι και τα αφήνετε λίγο να σοταριστούν.

2. Ρίχνετε τον κιμά και τον σοτάρετε και αυτόν μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο νερό και αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά.

3. Ρίχνετε τα κολοκυθάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε πάλι ένα φλιτζάνι νερό και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.

4. Έπειτα αλείφετε ένα ταψί με λάδι, το πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και στρώνετε το μείγμα. Χτυπάτε τα αβγά και τα ρίχνετε από πάνω. Στο τέλος ρίχνετε την κεφαλογραβιέρα και ψήνετε στους 180-200 βαθμούς για 40 λεπτά.