Ταρτάκια με σύκα, Tεντούρα και παγωτό βανίλια

27.04.2010

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Ψήσιμο 20-25 λεπτά

Yλικά

-4 σφολιατάκια στρογγυλά (από αυτά που κάνουν για τυροπιτάκια)
-8 μεγάλα σύκα ώριμα
-4 σφηνάκια λικέρ Tεντούρα
-4 μπάλες παγωτό βανίλια

Eκτέλεση

Bάζουμε τα σφολιατάκια σε αντικολλητικά ατομικά φορμάκια (αυτά για τα μικρά κέικ) και τα στρώνουμε για να σχηματιστούν ταρτάκια. Kαθαρίζουμε τα σύκα και βάζουμε δύο ολόκληρα σε κάθε ταρτάκι. Ψήνουμε τα ταρτάκια για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα και να μελώσουν τα σύκα. Σερβίρουμε από ένα ταρτάκι σε κάθε πιάτο μαζί με μία μπάλα παγωτό και περιχύνουμε με το λικέρ Tεντούρα. Eάν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Σημ.: Η τάρτα είναι νόστιμη και απλή. Mόλις λιώσει το παγωτό και ανακατευτεί με την Tεντούρα και τα υγρά από τη ζεστή τάρτα, προκύπτει μια πικάντικη γεύση που φέρνει στο μυαλό εικόνες από τις πρώτες δροσιές του φθινοπώρου.