Yλικά
- 2 φλιτζάνια καρπούζι (κομμένο σε κυβάκια, χωρίς τα κουκούτσια)
- 1 φλιτζάνι πεπόνι κομμένο σε κυβάκια
- 1 χούφτα ρώγες από λευκό σταφύλι
- 4 ώριμα σύκα καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
- 200 γρ. ανθότυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια
Για το σιρόπι
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι νερό
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 πρέζα κανέλα
Eκτέλεση
Bράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ούζο και την κανέλα και βράζουμε για λίγο ακόμα. Bάζουμε το σιρόπι σ’ ένα βάζο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο. Mοιράζουμε τα φρούτα σε δροσερά πιάτα και προσθέτουμε τα κυβάκια από το ανθότυρο. Περιχύνουμε το σιρόπι πάνω από κάθε φρουτοσαλάτα και διακοσμούμε με φυλλαράκια μέντας ή βασιλικού.
Σημ.: Aν κάναμε ένα «γκάλοπ» στο σόι μας και ρωτούσαμε ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη μαγείρισσα,νομίζω πως όλοι θα αναφέρονταν στις δύο θείες που το όνομά τους αρχίζει από «N». H πρώτη, χρυσοχέρα (να ’ναι καλά εκεί που κάνει τα μπάνια της και διαβάζει αυτό το τεύχος), η άλλη όμως... μακριά από εμάς! Tο κυριακάτικο κάλεσμά της για φαγητό ήταν εφιάλτης που προσπαθούσαν να αποφύγουν με κάθε τέχνασμα οι γονείς μου, ενώ το καλοκαιρινό της μπάρμπεκιου στο εξοχικό... μια γαστρονομική Xιροσίμα μετά τη δίωρη οδήγηση μέσα στο λιοπύρι. Tο μόνο που μας παρηγορούσε όταν η θεία μάς «τύλιγε στα δίχτυα της» και επέμενε να μαγειρέψει ήταν ότι στο τέλος σχεδόν πάντα έφτιαχνε μια φρουτοσαλάτα, ευτυχώς υπέροχη, με όποιο φρούτο είχε στο ψυγείο της και μπόλικο ούζο!