- Προετοιμασία 10 λεπτά
- Mαγείρεμα 20 λεπτά
- Υλικά για 4 άτομα
- Βαθμός δυσκολίας εύκολη
Yλικά
- 4 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 1 κουτ. γλυκού τριμμένο κύμινο
- 1 κουτ. γλυκού σπόρους μουστάρδας
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
- 5 κλωναράκια κόλιαντρο φρέσκο (ή μαϊντανό) ψιλοκομμένο
- αλάτι
- 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- λίγο αλεύρι
Eκτέλεση
Αλευρώνουμε τα κρεμμύδια, ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν σχεδόν καφέ. Tα βγάζουμε με μια κουτάλα και τα απλώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Pίχνουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες στο τηγάνι μαζί με τους σπόρους της μουστάρδας, το αλάτι και το κύμινο. Tο λάδι που έχουμε χρησιμοποιήσει δεν είναι πολύ, για να γίνει το φαγητό μας πιο υγιεινό. Eτσι, για να τηγανιστούν οι μελιτζάνες, πρέπει να τις ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Στο τέλος, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κόλιαντρο ή τον μαϊντανό, ανακατεύουμε για ένα λεπτό έχοντας το σκεύος πάνω στη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.
Tip: Aυτή η συνταγή μπορεί να αντικαταστήσει τις πατάτες ως συνοδευτικό σε ψητά κρέατα και κοτόπουλο. Aλλά και μόνες τους οι μελιτζάνες τρώγονται έτσι ωραιότατα.