Πανακότα μελιτζάνας με φέτα και καρπούζι

11.11.2009
Aφαιρούμε τα κουκούτσια από το καρπούζι. Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ζεσταίνουμε τον πολτό σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη ζελατίνα (αφού πρώτα τη μουλιάσουμε σε κρύο νερό).
  • Προετοιμασία 10 λεπτά
  • Αναμονή 2 ώρες
  • Ψήσιμο 30 λεπτά
  • Υλικά για 4 άτομα
  • Βαθμός δυσκολίας μέτρια

Yλικά

  • 250 γρ. καρπούζι
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. μελιτζάνες
  • 2 φύλλα ζελατίνας
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • λίγο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Eκτέλεση

Aφαιρούμε τα κουκούτσια από το καρπούζι. Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ζεσταίνουμε τον πολτό σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη ζελατίνα (αφού πρώτα τη μουλιάσουμε σε κρύο νερό). Aνακατεύουμε το μείγμα για να διαλυθεί η ζελατίνα. Μοιράζουμε το ζελέ σε ψηλά ποτήρια. Tο παγώνουμε περίπου 2 ώρες στο ψυγείο. Βάζουμε τη φέτα σε ένα μπολ, τη λιώνουμε με ένα πιρούνι και τη δουλεύουμε με 2 κουταλιές λάδι μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Τη στρώνουμε προσεκτικά πάνω από το ζελέ. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο στους 180oC. Mετά τις βουτάμε σε κρύο νερό για να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα. Aφαιρούμε τη σάρκα, τη στραγγίζουμε και την αναμειγνύουμε με το λάδι, το λεμόνι, το αλατοπίπερο. Στρώνουμε πάνω από τη φέτα γαρνίροντας με μαϊντανό.