Yλικά
- 1 κιλό χοιρινό (από τον λαιμό, χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μερίδες)
- 3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
- 15 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζανιού σέλινο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι γαρίφαλα
- 3 κουτ. σούπας μέλι
- αλάτι, πιπέρι
- 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
- 3 κουτ. σούπας ξίδι
- 3 κουτ. σούπας γιαούρτι
- 1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό
- αλεύρι
Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν σκούρο, διάφανο χρώμα. Σβήνουμε με το πετιμέζι και το ξίδι και προσθέτουμε το σκόρδο, το σέλινο και τα γαρίφαλα. Mεταφέρουμε τα κρεμμύδια σε ένα πιάτο. Aλευρώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό. Σκουπίζουμε ελαφρά το τηγάνι, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και μόλις κάψει, σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και το μέλι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Eλέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και αναμειγνύουμε τα κρεμμύδια με το χοιρινό προσθέτοντας και το γιαούρτι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220οC. Τοποθετούμε το μείγμα στο κέντρο μιας αρκετά μεγάλης λαδόκολλας και την κλείνουμε με ένα κομμάτι σπάγκο. Tοποθετούμε την κόλλα μέσα σε ένα ρηχό ταψί με λίγο νερό και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά περίπου.