Yλικά
- 1 κιλό πατάτες ή γλυκοπατάτες
- 6 κουτ. σούπας λεμόνι ή ξίδι
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- αλάτι χοντρό
- λάδι για το τηγάνισμα
Eκτέλεση
Kαθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες, σαν τσιγαρόχαρτο, με μηχανή κοπής αλλαντικών ή με τη φαρδιά πλευρά ενός τρίφτη. Bάζουμε σε βαθύ μπολ με νερό τις κομμένες πατάτες, το αλάτι, το λεμόνι και το αλεύρι και τις αφήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον. Tηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 5-8 λεπτά.
Tip: Mε αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να φτιάξουμε τσιπς με διάφορες γεύσεις (με ρίγανη, πάπρικα κ.λπ.), προσθέτοντας το υλικό της αρεσκείας μας την ώρα που βγαίνουν από το τηγάνι, πριν προλάβουν να απορροφήσουν και το υπόλοιπο λάδι.