Σκορδαλιά με καρύδι

20.04.2011

Υλικά

  • 1/2 φραντζόλα ψωμί μπαγιάτικο
  • 2 φλιτζ. καρυδόψιχα
  • 1 σκόρδο
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε το ψωμί από την κόρα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ψωμί και ρίχνετε νερό μέχρι να το καλύψει.

2. Το αφήνετε να μουσκέψει και μετά το στύβετε με τα χέρια σας. Όχι όμως πολύ, για να μη στεγνώσει τελείως.

3. Καθαρίζετε το σκόρδο και το βάζετε μαζί με την καρυδόψιχα στο μπλέντερ. Τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

4. Σε ένα μπολ βάζετε το ψωμί, το καρύδι με το σκόρδο, το λάδι, το ξίδι και το αλατοπίπερο. Τα δουλεύετε καλά με το μπαστούνι κοπής μέχρι να γίνουν αλοιφή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ