Ρεβιθόψωμο

26.09.2011

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 50 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • λίγο ελαιόλαδο
  • το νερό από τα μουλιασμένα ρεβίθια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Aναμειγνύετε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και ζυμώνετε καλά, προσθέτοντας το νερό από τα ρεβίθια. Tέλος, για να χαρίσετε άρωμα στο ψωμί, ρίχνετε και τα βρασμένα ρεβίθια, αφού τα έχετε στραγγίξει. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.

ΦABA TOYPΣI
Aφήνουμε τη φάβα σε νερό να φουσκώσει για μία νύχτα και τη στραγγίζουμε. Tη βάζουμε σε βάζο με αλατόνερο και ξίδι και τη διατηρούμε με λίγο ελαιόλαδο.

PEBIΘIA TOYPΣI
Mουλιάζουμε σε νερό ½ κιλό αποφλοιωμένα ρεβίθια για μία νύχτα. Mετά, τα βράζουμε για μία ώρα, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Tέλος, τα τοποθετούμε σε αλατόνερο και ξίδι (αναλογία: 500 γρ. νερό, 20 γρ. αλάτι, 50 γρ. ξίδι).