Χοιρινό με φρέσκα και ξερά φασόλια.

30.03.2010

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό χοιρινό (σπάλα χωρίς κόκαλο)
  • 250 γρ. φασόλια ξερά (χάντρες)
  • 500 γρ. φασολάκια
  • ½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 ½ ποτήρι κρασί κόκκινο
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • αλάτι θαλασσινό
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τις χάντρες για 6 ώρες. Τις βράζουμε για 30 λεπτά. Κόβουμε το χοιρινό σε κύβους, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και καθαρίζουμε τα φασολάκια αν χρειάζεται. Αφού σουρώσουμε τις χάντρες, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε πρώτα το χοιρινό για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Εν συνεχεία, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, την ντομάτα και τα φασόλια, αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 10 λεπτά. Δυναμώνουμε τη φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και αφού αφήσουμε ξεσκέπαστο το τηγάνι για 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά και μείνει με τη σάλτσα του.