Η Ντίνα Νικολάου, γνωστή και ως τηλεοπτική σεφ στην ελληνική και στη γαλλική τηλεόραση, παρουσιάζει φέτος την εκπομπή «Νηστικοί πράκτορες» μαζί με τον Θανάση Πάτρα.
Μαγειρεύει για τους αναγνώστες του «ΤV Εθνος»: πιλάφι στη φόρμα, παραδοσιακές πιπεριές γεμισμένες με τραχανά (και όχι με ρύζι όπως όλοι έχουμε συνηθίσει...) και, τέλος, μας γλυκαίνει με στρούντελ.
Η σεφ μαζί με τον Θανάση Πάτρα αφού ψάξουν ως σωστοί πράκτορες... δημιουργούν καθημερινά και μας προσφέρουν καινούργιες γεύσεις. Η ίδια λέει πως η δύναμη της ελληνικής κουζίνας βρίσκεται στα προϊόντα της.
«Τα ελληνικά προϊόντα είναι απλά και ο λαός μας σοφός. Η φτώχεια ανάγκασε τους ανθρώπους να εκμεταλλευτούν τον φυσικό μας πλούτο και να φτιάξουν μετρημένες και εύγεστες δημιουργίες. Θα έλεγα πως η ελληνική κουζίνα βρίσκεται στην κορωνίδα όλων των γεύσεων».
Θυμάται και μας διηγείται μια ιστορία από τα χρόνια που σπούδαζε στη Γαλλία την τέχνη της μαγειρικής. «Είχα μια ίντριγκα με τα σουφλέ, ήθελα να παραμένει ο όγκος τους μέχρι να τα σερβίρω.
Εκανα άπειρους πειραματισμούς και τα κατάφερα». Η μαγειρική για την ίδια είναι μια διαδικασία χαράς και χαλάρωσης και μας υπενθυμίζει πως είμαστε τυχεροί που έχουμε προϊόντα που κάνουν τα πιάτα μας να έχουν προσωπικότητα.