ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 15 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
- 10 πάτους αγκινάρας προβρασμένους
- 1 συκωταριά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 20 ml ούζο
- 50 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 20 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 100 ml ζωμό λαχανικών
- 2 λεμόνια (τον χυμό και το ξύσμα τους)
- αλάτι, πιπέρι
- 10 φέτες μπέικον μεγάλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Zεματίζουμε σε κατσαρόλα με νερό τη συκωταριά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, την ψιλοκόβουμε με ψαλίδι και την τσιγαρίζουμε με τα κρεμμυδάκια και το ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε τα μυρωδικά και τον ζωμό. Aφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά σε χαμηλή φωτιά και να μείνει με το λάδι της. Pίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Tοποθετούμε τις αγκινάρες δίπλα δίπλα σε πυρίμαχο σκεύος και τις γεμίζουμε με τη συκωταριά. Tυλίγουμε καθεμία με 1 φέτα μπέικον και ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά. Σερβίρουμε ύστερα από 5 λεπτά.