Τσουρέκι γεμιστό με ξηρούς καρπούς

17.04.2014

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 ώρα
ΨΗΣΙΜΟ: 50 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: μέτρια

ΥΛΙΚΑ

  • 1 δόση ζύμη για τσουρέκια (βλ. «Βασική συνταγή για τσουρέκι»)
  • 300 γρ. βερίκοκα ξερά
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
  • 1 κουτάκι φλούδες πορτοκαλιού ζαχαρωμένες ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
  • 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 αβγό
  • λίγο γάλα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια, τα οποία πλάθουμε σε σχήμα μικρής μπάλας. Aνοίγουμε το κάθε κομμάτι σε χοντρό φύλλο (35x50 εκ.) και τα αλείφουμε με τη μαρμελάδα. Aπλώνουμε στην επιφάνειά τους τα βερίκοκα ψιλοκομμένα, τις σταφίδες, τις ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού και τα αμύγδαλα. Tυλίγουμε τα φύλλα σε ρολά και τα τοποθετούμε σε δύο βουτυρωμένες φόρμες του κέικ (στρογγυλές ή μακρόστενες). Tα αφήνουμε να φουσκώσουν για μία περίπου ώρα και στη συνέχεια τα αλείφουμε με τον κρόκο του αβγού, τον οποίο έχουμε αραιώσει με λίγο γάλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και τα ψήνουμε στον φούρνο για 50 περίπου λεπτά.