Yλικά
1 κιλό κρέας κατσικίσιο κομμένο σε μερίδες
- 1½ κιλό πατάτες καθαρισμένες
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- αλάτι, πιπέρι
- μπαχάρι, δάφνη, κανέλα ξύλο, κανέλα σκόνη
EKTEΛEΣH
Πλένουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τσιγαρίζουμε ελαφρά τις πατάτες με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τις κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο ίδιο σκεύος το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε το κρέας στον πάτο της κατσαρόλας και από πάνω προσθέτουμε τις πατάτες, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε με τον πελτέ, που έχουμε αραιώσει σε λίγο νερό. Σκεπάζουμε τις πατάτες με χλιαρό νερό και σιγοβράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας.