Κοφτό: Παραδοσιακό πιάτο

03.08.2010

Υλικά

  • 1 κιλό σιτάρι καθαρισμένο και αποφλοιωμένο
  • 1 φλιτζάνι μυζήθρα ή ανθότυρο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 φυλλαράκια δυόσμου για γαρνίρισμα
  • 2 λίτρα νερό

EKTEΛEΣH
Ρίχνουμε το σιτάρι να βράσει σε μεγάλη κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό. Οταν βράσει καλά, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το λιώνουμε με πιρούνι μέχρι να γίνει πηχτός πολτός. Τρίβουμε τη μυζήθρα ή το ανθότυρο, το προσθέτουμε στον πολτό και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Ραντίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με φυλλαράκια δυόσμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ